Provocateur, Berlín: Zůstaňte celou noc vzhůru, vyspíte se přes den

Nový hotel v centru západního Berlína je provokatér a design je to, oč tu běží.

Butikový hotel Provocateur v Berlíně - třeba se vám ani nebude chtít ven
Butikový hotel Provocateur v Berlíně – třeba se vám ani nebude chtít ven

V důsledku pak jde také o smysly, přitažlivost, touhu. Většina se toho odehrává v rudé a modré, v přítmí, mezi těžkými, měkkými, teplými, hebkými materiály se záblesky křišťálu a černobílými fotografiemi. Autorem interiérů je Saar Zafrir, který vyrůstal v Tel Avivu, usadil se v Amsterdamu a neustále pendluje mezi Paříží a Berlínem. Všechna ta města jsou v jeho rukopise znát, nicméně pro Provocateur hledal inspiraci převážně v Paříži dvacátých let. Jeho snahou je „hosty hypnotizovat, přimět je toužit po jiném světě“, svádět a nechat se svádět.

Interiéry Provocateuru stojí na těžkém a hebkém, rudém a modrém
Interiéry Provocateuru stojí na těžkém a hebkém, rudém a modrém

Jinými slovy, pokud jedete do Berlína obchodně, raději si najděte bydlení jinde, obchodovat je lepší s chladnou hlavou a k prohloubení soustředění lépe poslouží jiné podniky. V Provocateuru se chce člověk bavit a žít. Najdete ho na Brandenburgische Strasse v luxusní čtvrti Charlottenburg, kousek od třídy Kurfürstendamm. Kousek od opery. Kousek od nákupů, barů a restaurací. Ideální místo k vychutnávání půvabů západní části Berlína. Vtip je v tom, že vám to taky může být jedno, protože se hypnotického prostředí hotelu třeba ani nebudete chtít vzdát.

Fusion francouzské a čínské kuchyně

Hypnotická by podle vyjádření šéfkuchaře hotelové restaurace měla být i kuchyně. Duc Ngo se sice narodil ve Vietnamu, v šesti letech však s rodinou prchal z Hanoje. Skončili v tehdejším Západním Berlíně. Svou první restauraci tu otevřel v roce 1999, možná ji budete znát. Jmenuje se Kuchi a byla prvním pořádným podnikem s asijskou kuchyní ve městě. V roce 2013 otevřel Duc Ngo pověstný frankfurtský podnik Moriki. To jen tak stručně, abyste věděli do čeho jdete. V Provocateuru nabídne fusion francouzské a čínské kuchyně. „Budu vařit jídla svého dětství. A posunu je do nových dimenzí. Bude to něco jako když se Paříž setká s Šanghají. Slané, sladké, hořké, kyselé. Hluboké temné chutě,“ slibuje.

Jeďte tam s někým, po kom toužíte. Udělá vám to dobře. Hotel se otevírá v březnu tohoto roku.


Další inspiraci najdete v tištěném vydání časopisu Travel Design, který je k dostání pouze na předplatné.

Related Stories

Prozkoumejte

Six Senses, Bhútán: 5 nových rezidencí Šesti smyslů ve...

Dlouho se na to čeká a postupně k tomu dochází. Z pěti nových rezidencí...

Instagramová architektura ve městě i v divočině

Výhled jako žádný jiný Současnou kulturu významně ovlivňují...

Potápěčský ráj pro začátečníky i pokročilé

Chcete partnerovi ukázat krásy potápění a přimět ho, aby se do hlubin spouštěl...

Perla v Dubaji

La Perle, Al Habtoor City Už skoro dva...

Sedm dní v Persii

Vstup do paláce Tabatabai v Kášánu. Ve stejném duchu fungují všechny...

Populární kategorie

Komentáře

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno