Zdá se to být víc, než je zvykem, ale vtip je v tom, že jde o součet všech tří hotelových restaurací. Nicméně to i tak podle únorového vydání Michelinova průvodce 2017 dělá z Four Seasons Hotel George V. první palácový hotel v Evropě se třemi restauracemi oceněnými michelinskou hvězdou – dvě jednou a jednou třemi. Celkem slušné místo pro někoho, kdo se rád dobře nají. Pojďme si je představit jednu po druhé.
Le Cinq
Tři michelinské hvězdy získala druhý rok po sobě, pokud ovšem trochu znáte pozadí, tak to zase tak velké překvapení není. Koncem roku 2014 totiž do role šéfkuchaře angažovala Christiana Le Squera, který si předtím tři michelinské hvězdy dokázal udržet dvanáct let za sebou. Pro Le Cinq je získal během následujícího roku. Specializuje se na francouzskou kuchyni, do níž vkládá vlastní invenci. Sám sebe označuje za tvůrce vůní a skladatele chutí. Kromě jeho výtvorů se restaurace chlubí i sbírkou 50 000+ lahví pečlivě vybíraných archivních vín.
[the_ad id='155679']Le George
Funguje teprve od října roku 2015 a od počátku nabízí současný pohled na středomořskou kuchyni někde mezi francouzskou riviérou a severní Itálií. Jako šéfkuchař v ní od září 2016 působí Simone Zanoni, který sem dorazil po osmiletém působení v tříhvězdičkové londýnské restauraci Gordon Ramsay a dvouhvězdičkové Gordon Ramsay au Trianon ve Versailles. Přišel s velkým nasazením a vlastním rukopisem. Jak sám říká: „člověk musí dát do každého jídla srdce a přistupovat k němu jako k pouti chutí; jedině pak se stává zapamatovatelným“.
L’Orangerie
Restaurace otevřela teprve v květnu 2016, takže to k první michelinské hvězdě dotáhla za pouhých osm měsíců, což je dodela fofr. Za úspěchem stojí David Bizet, který zde po sedmnácti letech v kuchyních Le Cinq dostal příležitost vytvořit svůj vlastní svět. Inspiraci si k němu bere z přírody, což mimo jiné znamená, že se drží nabídky ročních období a produkce místních zahrad. Svá díla rád popisuje jako „tradiční francouzskou kuchyni, která si potrpí na rafinovanost, eleganci a ženský půvab„. Jiní na jeho díla často hledí jako na umělecké výtvory.

V prvním tištěném čísle časopisu Travel Design najdete mimo jiné i reportáž Petra Skočdopoleho o ochutnávání vín v Château Petrus a dalších prestižní vinicích v Bordeaux. Časopis je k dostání pouze na předplatné.