Eataly, Bologna: Všechny italské kuchyně v jednom parku

Eataly, Bologna: kulinářská Itálie na dlani
Eataly, Bologna: kulinářská Itálie na dlani

Máte rádi italskou kuchyni? Poznamenejte si do diáře 15. listopadu 2017, kdy se v Bologni otevírá tematický park, jaký svět ještě neviděl. Na 100 000 metrech čtverečních tu budou mít návštěvníci možnost zgruntu se seznámit s italskou kuchyní, všemi jejími krajovými odnožemi, surovinami i produkty.

Eataly, Bologna: restazrace, trhy i kuchařské kurzy
Eataly, Bologna: restaurace, trhy i kuchařské kurzy

Společnost FICO (Fabrica Italiana Contadina) podobná zařízení provozuje i ve Spojených státech (New York, Boston, Chicago), žádné z nich se však rozměry či záběrem tomu boloňskému ani nepřibližuje. Budou tam dílny, kde se seznámíte s výrobou těstovin, sýrů nebo prosciutta; budou tam plochy, které vám dají představu o pěstování oliv, lilku nebo vlašských ořechů; budou tam krávy, ovce, kozy i prasata; ale hlavně a především tam budou trhy a restaurace a bary a kromě toho i poznávací programy a kurzy vaření.

To všechno se dá vyčíst z prezentace, kterou Eataly (eating + Italy) zve k návštěvě. Jaké to tam bude doopravdy si zjistíme sami a podáme vám o tom obšírnější zprávu v jarním čísle čtvrtletníku Travel Design.